Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum banner

SZUKAM INSTRUKCJI SERWISOWEJ DO MULTISTRADA 1260 ENDURO 2019 NA SPRZEDAŻ

15K views 26 replies 9 participants last post by  Stavrich  
#1 ·
Pozdrowienia..szukam instrukcji warsztatowej (PDF) dla 2019 multistrada 1260 enduro...na sprzedaż lub do bezpłatnego pobrania. Dzięki za pomocną dłoń.

#2 ·
Nie istnieje w domenie publicznej. Ducati nigdy nie udostępniło instrukcji serwisowych dla motocykli 1260, numer części można znaleźć w katalogu, ale nie sprzedadzą go, chyba że jesteś autoryzowanym dealerem.

Najlepszą dostępną alternatywą jest instrukcja serwisowa PDF dla motocykla z 2015 roku, którą można znaleźć wyszukując, prawdopodobnie na tym forum.

#3 ·
To jak szukanie łzy jednorożca.
Możesz jednak uzyskać dostęp do mojego pliku dla 1200 enduro tutaj:

#7 ·
To jak szukanie łzy jednorożca.
Możesz jednak uzyskać dostęp do mojego pliku dla 1200 enduro tutaj:
Ciekawa uwaga na temat tego podręcznika. Wydaje się, że brakuje kilku stron dotyczących ponownego montażu przedniego koła. Pokazuje wkładanie osi i dokręcanie zacisków, ale nigdy nie przechodzi przez sekwencję dokręcania śrub dociskowych i nakrętki osi. Odnoszę się do instrukcji Multistrada S z 2015 roku dla tej części - to samo ustawienie.

#4 ·
Jeśli ktoś poda mi numer części do tej instrukcji, zobaczę, czy uda mi się wejść tylnymi drzwiami i zdobyć jedną --Koszt, nie mam pojęcia, dopóki nie zobaczę, co mogę zrobić

• Like
Reactions: Jeff_H
#6 ·
Cóż, zamierzam spróbować sprawdzić, czy mogę ponownie kupić jeden przez tylne drzwi - lub pożyczyć jeden od zaprzyjaźnionego dealera, a jeśli jest to papierowa instrukcja, skopiować ją - lub na płycie CD wydrukować w ten sposób, aby mieć twardą kopię. Ponownie, jeśli ktoś ma numer części, proszę mi go podać.

#8 · (Edited)
@Oznavad
Kto wie, co myśleli w chwili drukowania.
Instrukcje serwisowe nie są pisane dla nowicjuszy. Podobnie jak niektóre książki kucharskie z przepisami, wymagają podstawowej wiedzy.
Prawdziwa historia: Kiedy byłem nastolatkiem, kupiłem książkę kucharską w prezencie dla mojej mamy. Rzadko z niej korzystała i powiedziała mi, że albo składniki, albo metoda przekraczały jej umiejętności. Na przykład, przestrzeganie przepisu jest trudne, jeśli nie wiesz, czym jest Roux lub Holly Trinity. To samo dotyczy instrukcji warsztatowych.

Ponowne zamontowanie przedniego koła jest zawsze takie samo.
1) Nasmaruj oś
2) Dokręć nakrętkę osi (na nodze mocowanej), pozostawiając wolną nogę bez momentu obrotowego.
3) Odbij widelce, aby osadzić oś na miejscu
4) Dokręć do specyfikacji po obu stronach (Wszystkie śruby zaciskowe są zawsze wykonywane 1-2-1)
5) Ściśnij hamulce i przytrzymaj (aby je wyrównać), dokręcając śruby zacisku 1-2-1

Zwróć uwagę na taśmę malarską. Tego również nie ma w instrukcji warsztatowej. Swoją drogą, miałem też trochę na kołach przed zdjęciem zacisków, aby zapobiec wgnieceniom.

#10 ·
OK, pracuję nad tym. Instrukcja obsługi jest teraz na pendrive'ie lub na Ducati DCS. Mam znajomego w salonie, który sprawdza, czy może pobrać instrukcję obsługi tego motocykla na inny pendrive lub płytę CD albo ją wydrukować. Dostanę odpowiedź później, może nie dzisiaj, ale zobaczymy.

• Like
Reactions: Revilok and Jeff_H
#11 ·
OK, pracuję nad tym. Instrukcja obsługi jest teraz na pendrive lub na Ducati DCS. Mam znajomego w salonie, który sprawdza, czy może pobrać instrukcję obsługi tego motocykla na inny pendrive, płytę CD lub wydrukować ją. Odpowiedź otrzymam później, może nie dzisiaj, ale zobaczymy
Jeśli uda ci się to zrobić, będziesz miał wielu bardzo wdzięcznych ludzi, ale z tego, co mi powiedziano, wszystkie instrukcje Ducati od około 2017 roku są zabezpieczone DRM i muszą być dostępne za pośrednictwem DCS, nie dają nawet możliwości drukowania stron.

#12 ·
Jeszcze nie wiem, ale to właśnie próbuje zrobić mój przyjaciel - zobaczyć, czy istnieje sposób na zdobycie kopii. Jeśli uda mu się wydrukować strony, zajęłoby to trochę czasu, ale wtedy miałbym kopię papierową, ale dysk lub pendrive byłyby najlepsze. Jeśli uda mu się to zrobić, nie mam pojęcia, ile mnie to będzie kosztować - ale musiałbym coś doliczyć, aby odzyskać koszty - ale martwmy się tym, kiedy i jeśli uda mu się to zrobić.

• Like
#14 ·
Jeszcze nie wiem, ale to właśnie próbuje zrobić mój przyjaciel -- zobaczyć, czy jest jakiś sposób na zdobycie kopii. Jeśli uda mu się wydrukować strony, zajmie to trochę czasu, ale wtedy miałbym kopię papierową, ale dysk lub pendrive byłyby super. Jeśli uda mu się to zrobić, nie mam pojęcia, ile mnie to będzie kosztować -- Ale musiałbym coś doliczyć, żeby odzyskać koszty -- Ale martwmy się tym, kiedy i jeśli uda mu się to zrobić
Jeśli możesz coś wydrukować, możesz wydrukować to bezpośrednio do PDF, ponieważ niektóre konwertery PDF pojawiają się jako fizyczna drukarka dla systemu hosta.

#16 ·
OK, przepraszam, zapomniałem o tym --- Właśnie rozmawiałem z moim dealerem i on ustala dla mnie cenę. To, co trzeba zamówić, to kompletny pakiet serwisowy Ducati --- nie można dostać instrukcji tylko dla jednego motocykla. --- Powinienem mieć cenę jeszcze dzisiaj.

• Like
#18 ·
OK, proszę bardzo---Tak, mogę zdobyć instrukcje obsługi--tę dla motocykli z 2019 roku--i obejmuje ona wszystkie Ducati z 2019 roku. Ten zestaw instrukcji kosztuje 477,00 $. Możesz wydrukować instrukcje, jeśli chcesz. Wiem, że to nie jest tanie, ale przynajmniej mogę je zdobyć.

• Like
#20 ·
Mogę jedno zdobyć i sprzedać je jednemu z was, a potem możecie zrobić kopie i obciążyć nimi innych --Albo mogę je kupić i sprzedawać kopie, --w zależności od tego, ile osób tego chce i ile będą mnie kosztować kopie, co wpłynie na cenę. Ale nie zamówię tego, dopóki nie zostanie to opłacone lub dopóki nie będę miał wystarczającej liczby zamówień przedpłaconych, aby pokryć moje koszty.

• Like
#22 ·
To zależy tylko od tego, ile osób będzie chciało się złożyć i zaangażować w to --- na przykład, jeśli 4 osoby będą chciały jeden, to będzie to 119,25 $ za osobę PLUS mój koszt wydrukowania ich.

#23 ·
Jeśli więc ktoś szuka tej instrukcji, proszę o przesłanie mi PW. Kiedy będę miał wystarczająco dużo osób, które chcą ją mieć i zapłacą z góry, zamówię ją. Im więcej osób zainteresowanych, tym mniej kosztuje to każdego. ---Na razie jest kilka niewiadomych----Prawdopodobnie będę musiał je wydrukować --Podejrzewam, że Ducati może mieć płytę CD lub pendrive zabezpieczone w taki sposób, że nie można ich skopiować -- Jeśli nie, mógłbym umieścić je na pendrivie lub płycie CD --- ale mam dziwne przeczucie, że nie będę w stanie tego zrobić. --Więc w tym momencie nie mogę podać ceny za wydrukowanie instrukcji --Nie wiem, ile ma stron i nie wiem, czy drukarnia da mi lepszą cenę za wiele kopii w porównaniu do jednej kopii.
A tak przy okazji, kiedy to zamówię, obejmuje to każdy model Ducati z 2019 roku -- Więc jeśli masz inny model, również będę mógł dostarczyć instrukcje serwisowe dla tych modeli.

#24 ·
Nie chcę zniechęcać, ale możesz spędzić kilkanaście godzin pracy, drukując instrukcję liczącą ponad 1000 stron po dwie strony na raz, tylko po to, by przekonwertować jedną chronioną instrukcję do dokumentu, który można udostępniać. Czy jesteś gotów zainwestować tyle czasu za darmo?

#25 ·
OK, kolejna aktualizacja---Sprawdziłem, że tego pendrive'a nie można skopiować --Więc są 2 opcje--Opcja nr 1 wydaj 477,00 $ i zdobądź własną kopię, ---Opcja nr 2--odnieś się do poprzedniego postu

• Like
#27 ·
Myślałem o kupnie 1260, ale dla mnie - Brak instrukcji serwisowej = nie kupuję motocykla. Zatrzymam moją 1200 trochę dłużej.
Ducati chce serwisować i konserwować Twój motocykl na zawsze, wstrzymując instrukcje serwisowe, resetowanie komunikatów serwisowych... i niestety, my, kupujący, na to pozwalamy.