Zasilanie paliwem, czujniki O2, nieprawidłowości w pętli zamkniętej... motocykl to Hyper SP z 2014 roku, w którym staram się rozwiązać wszystkie związane z nim problemy. Jakie są wasze przemyślenia lub doświadczenia?
Nie zamierzam krytykować T800, wiele osób wgrywa go do swoich motocykli i uwielbiają go, mój 950sp miał bardziej gwałtowny górny zakres po tym, jak to zrobiłem 😁 Mój problem (który jest moim problemem, a nie nikogo innego) polega na tym, że miałem wiele motocykli i samochodów z niestandardowymi mapami i oczekiwałem czegoś lepszego od Termignoni T800, mam ich wydech wyścigowy w moim 950 i wlot Starace, więc spodziewałem się, że dostarczona mapa dla mojej konfiguracji będzie idealna i nie uważałem jej za świetną.Stary, jesteś człowiekiem doświadczenia - jaki miałeś motocykl? Żadnej "pełnej kopii"? Co to znaczy? "Zamontowany przez dealera"? Czy to była mapa T800 Termi, czy coś innego, co załadował dealer? Mój motocykl do bani w tej chwili, więc szukam tutaj pomocy dla ECU.
Dzięki, bardzo - dobre informacje i rady. "Open flash tablet", to dla mnie nowość. Poświęcę trochę czasu, aby dowiedzieć się o tym więcej. Oczywiście, jeśli masz z tym jakieś doświadczenie, podziel się nim. Zawsze wolę wybrać rekomendację "opartą na rzeczywistym doświadczeniu", niż strzelać z biodra z moją naładowaną kartą kredytową.Zależy, gdzie mieszkasz. Jeśli jesteś blisko tunera, który może zrobić Twój motocykl, to najlepszy wybór. Żaden gotowy tuning nie przebije niestandardowego. Ale jak zauważył Jeff, upewnij się, że wszystko jest idealne, zanim tam pójdziesz.
Jeśli tak jak ja jesteś daleko od wszystkiego i musisz zrobić to sam, masz kilka możliwości.
Upmap
Open flash tablet
Wysyłanie ECU do sklepu rexxer (myślę, że motowheels oferuje tę usługę, ale nie jestem pewien).
Lub jednostki piggyback, takie jak rapidbike lub dynojet z autotune.
Czy zdecydowałeś się na T800? Jeśli tak, jakie są Twoje przemyślenia, myślę o pójściu tą drogą na moim hyperze, ponieważ najbliższy tuner dla mnie jest na drugim końcu kraju...Jestem prawie pewien, że to dostanę. Nie ma uzasadnionych informacji, które mówią, że to jest do bani i bardzo mało takich, które twierdzą, że są ulepszenia (tak samo jak KAŻDA obietnica tunera). Chciałbym, żeby pozwalało mi to zresetować interwały serwisowe (nie pozwala), ale usuwa czujniki O2 i zawór klapy wydechowej i podobno sprawia, że motocykl działa lepiej. Dla mnie to wystarczy za cenę wejścia.
Muszę przyznać, że sam trochę się obawiam, boję się coś zepsuć, będę Państwa informować na bieżąco, jak to idzie.Proszę informować mnie na bieżąco o tym, jak działa Państwa (nasze) nowe narzędzie do skanowania. Bardzo nie mogę się doczekać, aby je otrzymać, ale także obawiam się go używać. Chciałbym wiedzieć, co Państwo o tym myślą.
Hej kolego, nie ma problemu, chętnie pomogę w każdy możliwy sposób, wygląda na to, że jesteśmy w tej podróży razem, że tak powiem...Zdecydowanie uspokoiłeś mój umysł! Nie mogę się doczekać, aż dostanę to narzędzie i zobaczę, jakie mogą być korzyści.
Myślę, że masz ten sam motocykl co ja, prawda? 2014 Hypermotard SP? Przede wszystkim skorzystam z resetu serwisu Desmo. Następnie wyświetl (rozważ) i wyczyść wszystkie zapisane kody. Następnie mam nadzieję, że będę mógł usunąć klapę wydechową i czujniki o2 (lambda). Zresetuj TPS i przejedź się, aby zobaczyć, co to wszystko zrobiło.
Dzięki bracie, Twoja odpowiedź bardzo wiele dla mnie znaczy. Bądźmy w kontakcie!