Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum banner

Streetfighter powraca

4.4K views 31 replies 15 participants last post by  flynbulldog  
#1 ·
Ostatnio myślałem o nowym motocyklu. Poszedłem do dealera Duc i sprawdziłem Hyper 950, KTM Superduke i kilka innych motocykli.

I co się okazuje... najnowsze zdjęcia szpiegowskie Ducati testującego nowego streetfightera z silnikiem Panigale V4 wyciekły.

Image

Image

Image

Image

Prawdopodobnie zobaczymy to na tegorocznej wystawie EICMA.

#3 ·
Jeśli to prawda, nieostre zdjęcia wyglądają już świetnie
Zdjęcia pochodzą od kilku wydawców motocyklowych i mają tajny pakiet owiewek. Można powiedzieć, że ma DNA panigale, jeśli nie jest po prostu przerobiony.Ale ma sens, że Ducati chce wrócić na rynek Super-Streetfighter z Superduke KTM, BMW S1000r, zapowiedzią MV Agusty Brutale 1000 z ponad 212 KM i MT-10 do pewnego stopnia.Jeśli uda im się kosmetycznie sprawić, by nagi motocykl znów wyglądał świetnie, jak SF848/1098 i zrzucić co najmniej 150 KM lub więcej... Myślę, że odniosą sukces. Biorąc pod uwagę wszystkie motocykle, które wymieniłem powyżej...IMO są brzydkie...zwłaszcza projekty reflektorów.

#9 ·
Trudno dostrzec coś dobrego na zdjęciach szpiegowskich, ale wątpię, żeby wyglądał tak dobrze jak bliźniaczy SF. V4 wygląda na napuchnięty - nic w porównaniu do innych motocykli 4-cylindrowych - ale uwielbiałem, jak silnik bliźniaczy sprawiał, że wszystko było smukłe.

Piękno SF tkwiło w wąskiej ramie i nadwoziu, spójrz na niego z góry, a jest jak strzała. Ducati zaprojektowało nawet specjalną chłodnicę, która nie wystawała tak daleko na boki, aby nadwozie było tak cienkie, jak to tylko możliwe. Kiedy przeprojektowali Monstera dla najnowszej generacji, te grube chłodnice powróciły.

Nadal jestem podekscytowany, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać.

#14 ·
Naprawdę, naprawdę chcę nowego V4 streetfightera, ale po wydaniu fortuny na nowy samochód i faktu, że mój stary SF jest nic nie warty, prawdopodobnie minie kilka lat, zanim będę mógł ogarnąć wydanie 20 000 $ + na nowy motocykl... :crying:

Poza tym, byłoby mi trudno zobaczyć, jak przewyższa Tuono factory, które tak bardzo kocham.

#16 ·
Naprawdę, naprawdę chcę nowego V4 streetfightera, ale po wydaniu fortuny na nowy samochód i fakcie, że mój stary SF jest nic nie wart, prawdopodobnie minie kilka lat, zanim będę mógł wydać 20 000 $ + na nowy motocykl... :crying:

Poza tym, trudno byłoby mi zobaczyć, jak przewyższa Tuono factory, które tak bardzo kocham.
Całkowicie się zgadzam. Tuono jest motocyklem docelowym dla Ducati. V4 SF musi konkurować pod względem osiągów i ceny.

#20 ·
Nie widzę, żeby v4sf był świetnym motocyklem ulicznym, chyba że naprawią promieniowanie cieplne z silnika. To jak siedzenie nad piekarnikiem.
Ducati tak już mają od 30 lat...