Mike,
nie mylę się i głupotą z twojej strony jest tak mówić.
Jeździłem, posiadałem lub pracowałem praktycznie przy każdym modelu Ducati.
Rower z wyboru dla mnie.
Cagiva i Ducati były ze sobą powiązane, żeby się nie wyrazić, historia dobrze to odnotowuje
Zwycięstwa w Paryż-Dakar były również zwycięstwem dla Ducati, motocykl GP .............
Czy też 916 była tylko kopią GP500 i Mito, zależy od twojego punktu widzenia?
Może nigdy nie widziałeś Mito?
Jego stylistyka to czysta 916 i w rzeczywistości toczy się pewna debata, który motocykl Ducati-Cagiva wydała jako pierwszy. Opublikuję historię ich projektu później.
Mito ma w rzeczywistości wiele części zaczerpniętych prosto z 916 i innych Ducati.
To samo w sobie nie czyni go Ducati, ale szybko pomijasz zaangażowanie Cagivy i fakt, że ten sam projektant zrobił zarówno 916, jak i Mito w tym samym czasie.
916 to czyste Ducati w sposobie jazdy i stwierdzisz, że Mito ma takie same ostre, sportowe maniery. Delikatne, a jednocześnie ostre jak brzytwa prowadzenie i prowadzenie, które jest celowo zaprojektowane w motocyklu, ten sam projektant.
Ducati produkuje obecnie kilka motocykli, które mają bardziej przyjazny dla użytkownika sposób, ale nie mają tego sposobu, który wyróżnia wspaniałe motocykle Ducati w historii.
750 Sport roundcase, Pantah, 851, TT750, 916 i kilka innych mają ten ostry
wysoce napięty sposób, który przemawia do tradycyjnego maniaka Ducati i kilku nowicjuszy.
Czuję, że to była oryginalna instrukcja projektowa, która odróżniała Ducati od innych motocykli.
Dr T walczył z fabryką, aby zachować ten pomysł i został dobrze kontynuowany Tamburini.
Wydaje się dziwne, że gdy zbiornik, owiewka siedzenia są identyczne, ale po prostu zmniejszone i tak wiele części jest współdzielonych, że nie rodzi pytania, dlaczego zrobili mini 916?
Zdaję sobie sprawę, że nie ma odznaki Ducati, ale uważam, że Ducati mogło z łatwością umieścić ją w swojej ofercie.
Moim przypuszczeniem było to, że zachowywali ostrożność, wprowadzając mały dwusuw do swojej oferty?
Poprzednie katastrofy z dwusuwami i słaba akceptacja?
Opublikowałem ten pomysł, aby wywołać dyskusję na temat unikalnej instrukcji projektowej Ducati, a nie po to, by powiedzieć, że Ducati lub motocykle, które mają te same koła lub widelce, są w rzeczywistości Ducati.
Chodzi bardziej o to, co czyni najlepsze Ducati i co odróżnia Ducati od innych motocykli.
Kapitan Fuego.