Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum banner

S2R vs S4R vs S4RS

13K views 15 replies 8 participants last post by  convict  
#1 ·
Przyglądam się motocyklowi do projektu i mam oferty na 3 motocykle: '05 S4R/6000 mil, '06 S4 RS/35 000 mil, '07 S2R/15 000 mil. Wszystkie 3 wyglądają na w dobrym lub doskonałym stanie. Ponieważ nic nie wiem o tych motocyklach, mechanicznie, wszelkie komentarze byłyby mile widziane. FWIW....mój obecny motocykl to '12 MTS i obecnie wymieniam paski/robię zawory, więc praca nad nimi samemu nie stanowi problemu.

Dzięki

#2 ·
Chcesz więcej mocy dostarczanej płynnie czy nieco mniej, ale bardziej agresywnie? Podoba mi się charakter i wygląd S2R, więc wybrałbym to. Prawdopodobnie trochę łatwiejszy w obsłudze, ponieważ nie jest chłodzony cieczą, ale podstawowe rzeczy, takie jak wymiana pasków, są łatwe w obu przypadkach.

To naprawdę kwestia opinii, moja jest taka, że ​​naked bike powinien być chłodzony powietrzem.

#3 ·
Cześć

Jeśli '06 naprawdę jest RS (silnik 998 Testastretta), to jest znacznie lepszy od silników desmo, które wymieniłeś z dwóch pozostałych modeli. O wiele łatwiejszy w konserwacji.

#7 ·
To zależy, powiedziałem tylko, że jest to najbardziej wydajny z trzech. Ja osobiście wolę motocykle chłodzone powietrzem, naprawdę zależy to od tego, do czego zamierzasz go używać. Mam sportowy klasyk z tym samym silnikiem co s2r i uwielbiam go za oddawanie mocy i prostotę. Nie mogę powiedzieć, że którykolwiek z nich przewyższy Twojego multi, ale wszystkie są niższe, łatwiejsze w obsłudze i nadają się do jazdy.

#11 ·
Czy 4R i 4RS nie mają tego samego silnika, a przynajmniej zbliżonego? Wydaje się, że niski przebieg (znalazłem jeden z 3000 mil) może być lepszym rozwiązaniem niż motocykl z dużym przebiegiem. Wymiana zawieszenia/hamulców jest wystarczająco łatwa.

#15 ·
To duża różnica między nim a innymi motocyklami.