Niedawno kupiłem Panigale 1199 z 2012 roku z przebiegiem 2500 mil, która wygląda jak nowa. Podczas mojej pierwszej pełnej jazdy (około 20 mil) zapaliła się kontrolka silnika i zgasła na znaku stopu na skrzyżowaniu z trzema drogami. Uruchomił się ponownie z zapaloną kontrolką silnika i trochę się dławił. Wróciłem do domu, wyłączyłem go kilka minut później, uruchomiłem ponownie i kontrolka silnika i kontrolka silnika były wtedy włączone i działał bardzo nierówno. Zadzwoniłem do dealera i poradził mi, żebym go przywiózł, zdiagnozował go jako uszkodzony czujnik przepływu powietrza, wierzę, że pionowy. Zasugerował, żebym wymienił je oba, ale zdecydowałem się wymienić tylko uszkodzony czujnik.
Rower działał świetnie przez kilka jazd, a potem zgasł, jakby zabrakło mu benzyny, zbiornik był w połowie pełny. Na szczęście byłem na tyle blisko domu, że mogłem go pchać do domu. Napełniłem go benzyną BP i wyjechałem i działał dobrze, myślałem, że może miałem złą benzynę ze stacji GULF. Dziś znowu wyjechałem i poczułem się, jakby zabrakło mu benzyny i znowu nie chciał się uruchomić. Czekałem na poboczu około 30 minut i uruchomił się ponownie i dotarłem do domu (około 15 mil).
Tym razem nie świecą się żadne kontrolki serwisowe ani kontrolki silnika.
Zawsze używam paliwa premium 92 lub 93 oktanów. Właśnie zainstalowałem zestaw osłony termicznej. Olej został wymieniony, gdy dealer serwisował MAS. Rower ma obecnie 3050 mil przebiegu.
Jakieś pomysły, co może powodować problem??
Rower działał świetnie przez kilka jazd, a potem zgasł, jakby zabrakło mu benzyny, zbiornik był w połowie pełny. Na szczęście byłem na tyle blisko domu, że mogłem go pchać do domu. Napełniłem go benzyną BP i wyjechałem i działał dobrze, myślałem, że może miałem złą benzynę ze stacji GULF. Dziś znowu wyjechałem i poczułem się, jakby zabrakło mu benzyny i znowu nie chciał się uruchomić. Czekałem na poboczu około 30 minut i uruchomił się ponownie i dotarłem do domu (około 15 mil).
Tym razem nie świecą się żadne kontrolki serwisowe ani kontrolki silnika.
Zawsze używam paliwa premium 92 lub 93 oktanów. Właśnie zainstalowałem zestaw osłony termicznej. Olej został wymieniony, gdy dealer serwisował MAS. Rower ma obecnie 3050 mil przebiegu.
Jakieś pomysły, co może powodować problem??