Cześć wszystkim, każda wiadomość jest dobrą wiadomością, prawda?....... no cóż, oto kilka informacji, dobrych lub złych
Ceny pełnego systemu Aus dealership/Ducati Akra również wzrosły w tym roku z około 4,5 tys. dolarów do prawie 5 tys. dolarów, ale w kraju nie ma zapasów, jak poinformował mnie mój lokalny kierownik sprzedaży, który powiedział również, że wydech jest 'robiony na zamówienie', a ona zmarszczyła brwi, gdy nie mogła potwierdzić daty dostawy, mówiąc zamiast tego, że może to potrwać 6 miesięcy......nie zdawałem sobie sprawy, jak bardzo miała rację, dopóki nie otrzymałem odpowiedzi od sprzedawcy, od którego zamówiłem (we Włoszech), stwierdzającej, że produkcja jest opóźniona (mimo że reklamowali go jako dostępny w magazynie gotowy do natychmiastowej wysyłki) do po 15 czerwca 2022 roku z powodu wojny na Ukrainie......... więc nikt nie będzie miał zapasów, chyba że zamówił przesyłkę i otrzymał ją przed wybuchem wojny.
Ponadto, .... po zainteresowaniu się rurą QD decat dzięki ShizN' Giggz,..... natknąłem się na sprzedawcę na Ebay we Włoszech, który reklamował 2 w magazynie za nieco poniżej 1300Au - ALE nie wysyłają do Australii

- jednak potwierdzają, że rura wylotowa akceptuje wszystkie standardowe slippony........ zobacz załączony zrzut ekranu.......
P.S. Strony Bellissimoto Las Vegas i QD EU były jedynymi, które wspomniały o module tunera QD piggy back, cytując około 650 USD..... inni wspominają o ponownym strojeniu, ale nie wiem, czy mają na myśli wtyczkę, czy ponowne strojenie na hamowni Rexxer czy ???
Nie mówię o małym, krępym tłumiku Gunshot, ale o rurze środkowej QD Decat, która zastępuje oryginalny kolektor - zarówno standardowy wydech (tłumik), jak i oficjalne akcesorium Akra slip-on Ducati są proste bez ograniczeń (nawet rura zwężająca dB), ponieważ cała praca Euro 5 znajduje się w kolektorze pod tylnym wahaczem i skrzynią biegów.
Plan jest taki (ponieważ mam już tłumik Akra slip-on za 2 tys. dolarów), aby zdekatalizować i nadal używać Akra slip-on......jak dotąd wszystkie moje wyszukiwania w Internecie wykazały, że montaż rury środkowej QD decat kosztuje około 800 euro, a moduł strojenia QD około 500 euro..... brak danych dotyczących frachtu do Australii, ponieważ lokalny agent prawdopodobnie ma umowę chroniącą lokalną sprzedaż, mimo że prawdopodobnie nie ma zapasów i zamawia tylko w razie potrzeby........ ale nadal nie jestem tak zainteresowany płaceniem ponad 1700 euro tylko za decat bez żadnego słowa o tym, jak wpływa to na wydajność (wiem, że daje około +16 KM, ale czy zabija to marginalny zasięg paliwa V4 w tym procesie, czy też faktycznie go poprawia, gdy nie gra się ciężko, aby złapać?). Oczywiście chciałbym trochę więcej muzyki, ale nie tak dużo, żeby policja się zainteresowała i chciała ze mną porozmawiać, kiedy przejeżdżam.......