Sooooooo... Dunlop nie produkuje już opon typu slick KR451 w rozmiarze 180/60, na których jeżdżę od... zawsze. A nowy Sportmax Slick, łatwo dostępny na imprezach trackday, w których normalnie uczestniczę, jest dostępny tylko w [dużo lepszym] rozmiarze 200/65: oferują one co najmniej szeroką gamę mieszanek. Przód również w KR448 120/70 jest NLA, ale 120/75 ma tylko o 1,5 mm większy promień, więc nie będzie to dużym problemem.
Z drugiej strony tył to zupełnie inna historia: różnica promienia między KR451 180/60 a 200/25 wynosi 10 mm...
Udało mi się zdobyć używaną oponę Sportmax Slick 200/65 i nie pasuje ona do motocykla. Obecnie jeżdżę na przełożeniu 15-41 z łańcuchem 100 ogniw i opona ociera się z przodu o wahacz, bez widocznego sposobu na rozwiązanie tego problemu... NIEEEEE!!!!
Mój syn jedzie w przyszłym tygodniu do Włoch, aby spędzić lato z dziadkami, więc spakuję do jego walizki cały wahacz, aby oddać go do Pierobon do modyfikacji... Mam nadzieję, że TSA się zgodzi...
O tak... Rower to nawet nie 1198: kiedyś był to 999... Przed wymianą silnika...
Z drugiej strony tył to zupełnie inna historia: różnica promienia między KR451 180/60 a 200/25 wynosi 10 mm...
Udało mi się zdobyć używaną oponę Sportmax Slick 200/65 i nie pasuje ona do motocykla. Obecnie jeżdżę na przełożeniu 15-41 z łańcuchem 100 ogniw i opona ociera się z przodu o wahacz, bez widocznego sposobu na rozwiązanie tego problemu... NIEEEEE!!!!
Mój syn jedzie w przyszłym tygodniu do Włoch, aby spędzić lato z dziadkami, więc spakuję do jego walizki cały wahacz, aby oddać go do Pierobon do modyfikacji... Mam nadzieję, że TSA się zgodzi...
O tak... Rower to nawet nie 1198: kiedyś był to 999... Przed wymianą silnika...