Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum banner
  • Hey Everyone! Enter your bike HERE to be a part of this months Bike of the Month Challenge!
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Discussion Starter · #1 ·
The girlfriend just got plates for her first bike (learner CM200) and was feeling the urge to go for a ride. So we saddled up with myself on an 03 999 BIP. We rode about 50 miles or so and my bike started sputtering. i glanced down at the guage and the check engine light was flashing. I tried rolling on the gas a little to find out I had no power on tap. pulled the clutch in and the bike stalled. after coasting to the side of the road I had no luck starting it :confused:

We rode two-up back to my house on her CM200 (which is an experience everyone should have!) and picked up the bike on a trailer.

When i put the key in the fuel pump primes and all the guages do the normal routine with the exception of the engine light staying on. There are no numbers being displayed on teh screen. The bike will start now, with the engine light on. I didn't take it for a spin, but something sounds wrong - and she feels really rough - then again she is in an enclosed trailer which echos. Both outlets on the 1/2 termi seem to be firing.

Any ideas on what to do? the nearest Ducati dealership is hours away :(
 

·
Registered
Joined
·
153 Posts
I don't know anything about the testastrettas but it would seem odd that crud would build up that bad in 3 years??
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Discussion Starter · #5 ·
A dealer was saying that the fuel filter is good to 3 microns which is pretty impressive. I find it strange that the bike went from perfect to crap in 2 seconds. I put gas in the bike 30 minutes before we left - seems like a hole in the bad gas theory...

The shop 3 hours from me believes the 11.1 error code to be the ciols for the plugs...

not sure what to do with this tid bit yet...
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
well I looked your code up and it appears that 11.1 is for the vertical coil try cleaning the contacts and see if that helps if not try swapping the vertical coil with the horizontal coil and see if the code changes from 11.1 to 10.1 if it changes I'm afraid that you will probably need to buy a new coil
Good Luck and I hope all it costs you is time
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top