Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum banner
  • Hey Everyone! Enter your bike HERE to be a part of this months Bike of the Month Challenge!
1 - 6 of 6 Posts

·
Premium Member
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
hi, i have a 95 modell 748, low milage on it, when i am out driving the bike is starting too lose power after aroubnd 15 min, starts with a little powerloss until there is no power left, takes around 1-2 min. there is also coming a wining sound when the trouble starts, to fiks this, i just need to turn the bike off and on again, and i can ride for new 15 minuttes. so just need to restart the bike and get going again, no cooldown needed.

any good advice?
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Its fuel starvation. You probably have a blocked or kinked vent hose or a blocked vent in the gas cap. The bike cant maintain fuel pressure. When it happens, open the gas cap immediately. If there is a " whoosh" sound, a vent is your problem.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
thanks for the reply, i can take a ride with the gascap open, and see if that helps. but the strange thing is that i only need to shut the bike of for 1 second and all is good,
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
thanks for the reply, i can take a ride with the gascap open, and see if that helps. but the strange thing is that i only need to shut the bike of for 1 second and all is good,
Fuel pump reprimes when you shut off and switch on.
It could also be a bad fuel pump or a dirty fuel filter.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
same

Its fuel starvation. You probably have a blocked or kinked vent hose or a blocked vent in the gas cap. The bike cant maintain fuel pressure. When it happens, open the gas cap immediately. If there is a " whoosh" sound, a vent is your problem.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
noticed a very similar thing to my bike. i had removed the tank in order to fix an o ring on the pipe and tank was making a woooooosssseeeee sound until i opened the cap and stopped... after a while happened again! while the tank was disconnected. what to check;
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Just in case.. my problem solved. Bo take k issues or pump...after I discovered a cooked coil I realized the LEDs I install last week causing problems.by removing the hi lo fuse problem solved and bike runs great.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top