Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum - Reply to Topic
Thread: Multistrada 2015 and 2016 Owners - Feedback requested regarding major problems Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Ducati.ms - The Ultimate Ducati Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
Apr 13th, 2017 12:39 pm
ScottF
Quote:
Originally Posted by mpruner View Post
I have had my Multi for about 10 months, have 5500 miles on it. Ducati replaced the side stand under a recall, did the ECU update for the fueling issue and the only problem i have had was that the fuel tank sensor failed at about 4500 miles - replaced under warranty. build and quality seems to be excellent.
These are the only issues I've had with my 2015.
Apr 12th, 2017 12:30 pm
porkrind
Quote:
Originally Posted by 2wheelmike View Post
I think that only a dealer can help you with turning the light out ...
Correcrt. Unless there's been a new development quite recently, the '15+ require a dealer visit.
Apr 12th, 2017 10:26 am
2wheelmike I think that only a dealer can help you with turning the light out unless there is a GS-911-type device on the market for Ducatis. The GS-911 is a tool for BMW boxers that allows you to read error codes (ala OBD-II for cars). I really wish the U.S. would require OBD-II for motorcycles so we didn't have to go to the dealer to make these lights go out. Motorcycles are nearly as complicated as cars these days so it makes sense, to me at least.
Apr 12th, 2017 10:11 am
Fearless Gents, while we're on this "oil service" topic, can anyone tell me how to reset the Oil service indicator? I change my own oil, and my oil service indicator is showing 300 miles (next oil change) when I first start it up.
Apr 11th, 2017 9:31 pm
porkrind
Quote:
Originally Posted by turkeykiller67 View Post
Hey Porkrind, thanks for the feedback. Dealership called me today. The service light is already on so I asked about the light coming on because the service hadn't been done yet, he stated no, the lights on for a different reason and needs to be hooked up to the diagnostic machine to figure it out. Most likely it's a sensor gone bad. Dealership said I need to call the roadside assistance and they will call dealership and they will come pick it up and take care of it. Hoping for the best...
That's really... strange. That's not the warning you get for a diagnostic code. That's just the oil change light. Interest d to hear what they say.
Apr 11th, 2017 9:19 pm
turkeykiller67
Quote:
Originally Posted by porkrind View Post
Wait, what? If you haven't had the 600mi service done, that's the light you get telling you to go have the 600mi service done. Nothing more complicated than that.

Or am I misunderstanding the issue?
Hey Porkrind, thanks for the feedback. Dealership called me today. The service light is already on so I asked about the light coming on because the service hadn't been done yet, he stated no, the lights on for a different reason and needs to be hooked up to the diagnostic machine to figure it out. Most likely it's a sensor gone bad. Dealership said I need to call the roadside assistance and they will call dealership and they will come pick it up and take care of it. Hoping for the best...
Apr 10th, 2017 11:00 am
porkrind
Quote:
Originally Posted by turkeykiller67 View Post
Went for a ride today (4/8/17), engine light came on around 1000 miles I was about 60 miles from home when this happened. I pulled over, shut bike off, waited about 5 minutes, turned bike back on, light stayed on. Oil level is fine. Read the owners manual, it tells me very little regarding reasons for light. I started bike and it sounded fine, no strange noises or smoke so I nursed it home. The bike sounded fine and ran fine all the way home, no lose in horsepower or anything strange but light stayed on the entire way home. I parked bike, went out 2 hours later, turned bike back on and light is still on. I snapped a picture for you to see. I have an appointment next Saturday for the 600 mile service but am worried about riding it another 130 miles to dealership w/o knowing whats wrong.
This is totally normal. I think you missed a page or two in the manual. See the attached pages 161 and 162.
Apr 10th, 2017 10:55 am
porkrind
Quote:
Originally Posted by turkeykiller67 View Post
Sco, I'm hoping it's something as simple as that. I have the 600 mile service set for next Saturday 4/15/17, sent the email to my dealer as well to see what they say and want me to do...
Wait, what? If you haven't had the 600mi service done, that's the light you get telling you to go have the 600mi service done. Nothing more complicated than that.

Or am I misunderstanding the issue?
Apr 10th, 2017 9:08 am
franky2201 Just a short call:
In my opinion the #Disasterbike Ducati is a real bug; advertised as 160 HP, registered in the country here in Europe with official 150 HP,
tested real 127HP.
my 2015 Multistrada 1200S is more at the service than riding, too much to share here, wrote a couple of posts on this topic earlier.
Im going to take the case to court.
The last service was at 10thsd miles and took the dealership. ..
6 months! To give me my bike back, just to pick it up again after doing 30 miles!
It's the biggest failure Ducati ever sold.
I owned several MTS, this one was my last one.
And surely my last Ducati!
Informed the CEO of Ducati, he tried to support but at the end-
It stays as my Problem.
The worst purchase i did in a life time.
You need more Infos, give me a short notice on PM.
Apr 9th, 2017 7:54 pm
turkeykiller67 Sco, I'm hoping it's something as simple as that. I have the 600 mile service set for next Saturday 4/15/17, sent the email to my dealer as well to see what they say and want me to do...
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome